Njuike váldosisdollui

Prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon: Prinsessens tale

H.K.H. Prinsesse Ingrid Alexandras takketale på konfirmasjonsdagen under lunsj på Det kongelige slott lørdag 31. august 2019.

Deres Majesteter, Deres Kongelige Høyheter,
Kjære bestemor og bestefar,
Kjære familien min - og alle dere andre som er her i dag,


Jeg vil begynne med å takke stortingspresidenten, statsministeren, høyesterettjustitiarius og barnevaktene mine for at dere kunne komme i dag.

I would also like to thank all my godparents, for coming today. It means a lot that you would travel all the way here, for my confirmation.

Dette er en spesiell dag for meg. Tusen takk for alle de gode ordene dere har sagt til meg - og for denne fine feiringen.

Denne dagen er en anledning for meg til å få takke mange av dere som er viktige i livet mitt, og som har bidratt til at dette har blitt en så fin dag:

Jeg vil først takke den aller nærmeste familien min helt spesielt. Dere har gitt meg en trygg oppvekst med kjærlighet, omsorg og morsomme opplevelser. Jeg er klar over at jeg er veldig heldig.

Takk, mamma og pappa. Takk for at dere har oppdratt meg. Takk for alt jeg har lært av dere og for at dere har hjulpet meg til å bli den personen jeg er i dag.

Tusen takk, Marius og Magnus, for at dere er verdens søteste og beste brødre, noen ganger. Og hundene våre Milly og Muffins, som er verdens beste hunder alltid.

Jeg vil takke Bestemor og Bestefar for at jeg fikk lov til å ha min konfirmasjon her. Jeg vil gjerne takke dere begge, for alt dere har lært meg og alle de fine stundene vi har hatt sammen.

Bestefar, du har lært meg mange viktige ting. Jeg tror også jeg har arvet mange egenskaper av deg, som for eksempel at du har et veldig sterkt konkurranseinstinkt, men det kommer selvfølgelig også litt fra mammas side av familien. Og jeg vil spesielt takke deg for alle de gangene du har fått meg til å le. Og alle de fine selfiene våre.

Kjære Bestemor, jeg vil gjerne takke deg for alt det du har lært meg. Husregler, for eksempel, som "ungt hus trenger ingen støtte" eller "mannen visste ikke at kona var gal før hun sang ved bordet". Alle disse som vi egentlig ikke skjønner.

Jeg vil gjerne takke deg for all kulturen du har vist meg. Og min skulpturpark som har blitt så fin. Takk for alle turene du har tatt Maud og meg med på. Men mest av alt vil jeg takke deg for alle de kveldene du har klødd meg på armen, og fortalt nattahistorier.

Jeg vil gjerne takke min kjære Mormor, for at du alltid har vært der. Og for alle de tusen pannekakene du har lagt til oss. At du har lært meg å beke verdens beste bløtkake, Blaudis. Du har kjørt oss til og fra barnehage, skole og trening. Selv om bilkjøring kanskje ikke er din sterkeste side.

Takk for at du alltid har vært sammen med oss når mamma og pappa har vært ute og reist. Du har vært en stor del av livet mitt. Takk for alle de fine fortellingene, og at du har tatt oss med på gåturer og ned til hytta. Tusen takk for at du har passet på oss.

Jeg har også lyst til å takke Karoline og de andre prestene i Asker menighet som hadde laget et supert opplegg. Jeg har hatt en veldig fin konfirmasjonsperiode der, og jeg har blitt kjent med mange.

Tusen takk til biskopen for den fine konfirmasjonsgudstjenesten her i dag – og for at både Karen og jeg har fått lov å være med og bidra under gudstjenester i Tøyenkirka. Jeg vil også takke preses for omvisningen i Nidarosdomen i sommer. 

Igjen har jeg lyst til å si tusen takk til alle som ville være sammen med meg her i dag – og som har bidratt til at jeg alltid vil huske denne dagen som så fin og spesiell for alltid.

Tusen takk.

 

31.08.2019

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas
Prinsesse Ingrid Alexandras takketale under konfirmasjonen 31. august 2019.