Njuike váldosisdollui

Hos Oslos eldste fritidsklubb

Kronprinsparet besøkte Oslos eldste fritidsklubb i dag. Det er hele 70 år siden Hammersborg fritidsklubb startet opp, og Kronprinsparet ville gjerne ta del i feiringen.

15.06.2023

Hammersborg fritidsklubb har rundt 150 medlemmer og barna går i 5. til 7. klasse. Her finnes verksted med hobbyaktiviteter, musikkrom og studio, gamingrom og en liten gymsal. Barna kan gjøre lekser, delta i ulike aktiviteter - eller bare slappe av. 

 Omvisning på Hammersborg fritidsklubb: Button-verksted på hobbyrommet. Foto: Hanna Johre / NTB

Kronprinsen og Kronprinsessen fikk se seg om i klubben. Oslos ordfører Marianne Borgen og Usman Mushtaq, som er byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester, ble også med på omvisningen, og byråden holdt tale for "bursdagsbarnet" underveis.

Elsiv viste Kronprinsparet trylletriks. Foto: Hanna Johre / NTB

Gjestene besøkte både diskorommet, hobbyrommet, kjøkkenet og musikkrommet. I gymsalen var det hengt opp en piñata med bursdagsgodteri, og Kronprinsen fikk æren av å gjøre de første forsøkene på å knuse den.

Kronprins Haakon fikk forsøke de første slagene mot piñataen i gymsalen på Hammersborg. Balltreet går på omgang til noen klarer å knuse den. Foto: Hanna Johre / NTB

Da Kronprinsparet måtte takke for seg lå det an til en herlig vannkrig på Hammersborg. Teamleder Maren Kostveit Rogne var blink for de første vannfylte ballongene, noe som kanskje ikke føltes så galt i sommervarmen.

Kronprinsparet fyller 50

Sommeren 2023 fyller Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen begge 50 år. Det ønsker de å markere ved å løfte fram noe av det de setter aller størst pris på i Norge. I løpet av våren har det ført dem til industrisamfunnet Stord, til tradisjonsformidlere i Vinje og Bykle, og til Karasjok for et større innblikk i vår samiske kulturarv. I går og i dag har Oslo og det urbane livet vært tema for besøkene.

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas