Hopp til hovedinnhold

Fylkestur til Sør-Trøndelag: Tale i Bjugn

H.M. Kongens tale i Bjugn ved avslutningen av Kongeparets fylkestur til Sør-Trøndelag 4. - 6. juni 2013.

Fylkesmann
Ordfører
Kjære alle sammen

Mange takk for den flotte mottakelsen vi har fått her i Bjugn. Jeg er imponert over de flotte kulturelle innslagene dere har vist oss! Den meget bevisste satsingen på kultur og idrett - særlig for barn og unge, er beundringsverdig og har gjort kommunen kjent for sitt arbeid. Kommunen ble i 2004 utnevnt til årets barne- og ungdomskommune og i 2006 til årets idrettskommune. Dette kan dere virkelig være stolte over!

For det er store løft som er tatt. Gjennom flotte Fosen videregående skole fikk kommunen muligheter til å realisere en gammel drøm om eget kulturhus. Det er også imponerende at vi finner Norges andre innendørs skøytebane her ute. Jeg regner med at de mange mulighetene den gir, blir godt utnyttet.

Dugnadsånden har hatt gode kår her i Bjugn. Jeg har blitt fortalt at det ble lagt ned mange tusen dugnadstimer under byggingen av hallen, og at også driften er basert på stor frivillig innsats.

Satsingen på kultur og idrett har kommet alle aldersgrupper til gode. Det tyder på at Bjugn i dag er et godt sted å bo, for både gammel og ung.

På veien ut fra salen i kulturhuset fikk vi møte unge entreprenører. Det er inspirerende og imponerende å se at det er et godt samspill mellom utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv. Det er kvaliteter av stor betydning for vår fremtid som samfunn.

Bjugn er et levende sted som står midt mellom stolt historie og en lovende fremtid. Og der er det godt å være!

***

Det er i det hele tatt godt å være i Sør-Trøndelag – slik vi også var som Kronprinspar i 1989. Dessverre har tiden nå kommet for å takke for oss. Vi har hatt et interessant og trivelig besøk her i Bjugn, og tre fantastiske dager i Sør-Trøndelag.

Vi har opplevd svært godt planlagte og flott gjennomførte program i alle kommunene, og vi har møtt både enkeltmennesker og grupper, som har gjort dypt inntrykk på oss. Inntrykk vi vil bære med oss videre.

For Dronningen og meg er disse fylkesturene noe av det viktigste og mest givende vi deltar på. Fylkesturene er festreiser som gir unike muligheter til å møte mennesker og bli bedre kjent med land og folk.

På denne reisen har vi fått et svært godt innblikk i mange livskraftige lokalsamfunn med engasjement, entusiasme og samhold. Vi har også fått erfare omsorg, raushet og inkluderende fellesskap. Det er gledelig å se hvordan mange mennesker, også fra andre deler av verden, blir tatt godt imot og blir en del av fine fellesskap når de kommer hit til Trøndelagskysten.

Og så har vi opplevd mye trønderhumor på vår ferd. Inderøyingen Per Egil Hegge forteller om kysttrønderen som for første gang spiste blåskjell og fikk store mageproblemer. Han ringte til en ekspert, og lurte om blåskjellene han hadde fortært kanskje var dårlige? – Dårlige? sier eksperten - «det merker du når du åpner dem». Hvorpå den uheldige trønderen svarer: - Åpne dæm?

Takk til alle dere som har vært med på å gjøre denne reisen til en flott opplevelse for oss. Takk for vennlighet, gode ord og hilsener, og for en flott finale her i Bjugn.

Vi ønsker dere alle lykke til videre!

Takk for oss!

 

06.06.2013

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas