Njuike váldosisdollui

Vivil-lekene: Åpningstale

Prinsesse Märtha Louises tale ved åpningen av Vivil-lekene på Nadderud stadion mai 2009.

Kjære alle sammen,

Jeg har gledet meg til denne dagen. Jeg har gode minner fra forrige gang jeg var her, for fem år siden, om hvor utrolig gøy det er på Vivil-lekene. Det var derfor veldig hyggelig å bli invitert igjen.

Jeg er ganske sikker på at mange av dere har gledet dere også. Det er flott å se at selv om dere er seriøse idrettsutøvere som trener målrettet og iherdig, går det an å beholde idrettsgleden. Norges Idrettsforbund sier at glede, felleskap, helse og ærlighet er verdier som skal prege idretten. Når disse elementene fungerer inspirerer de oss til den daglige treningen, som jo tross alt er det viktigste. Samtidig er det veldig motiverende å ha et arrangement som Vivil-lekene å se fram til med konkurranser og samvær, som nettopp er preget av glede, felleskap, helse og ærlighet. Dere er flotte representanter for norsk idrett!

Vivil-lekene feirer i år 30-årsjubileum og har blitt en av de største idrettsmønstringer for utviklingshemmede i Norge. Over 640 deltakere fra hele landet har funnet veien hit til Nadderud denne helgen. Spesielt hyggelig er det at Vivil-lekene er blitt kjent utover landets grenser og at det i år er med utøvere fra Polen, Estland og Latvia.

Jeg tror noe av årsaken til at lekene har vokst seg så store og populære er Vivil Idrettslags fokus på idrettsglede, trygghet og profesjonell tilrettelegging. Samtidig er arrangementet et viktig samlingssted for både utøvere, ledsagere og familier hvor man kan treffe andre i samme situasjon.

Jeg vil takke VIVIL Idrettslag og alle de dyktige funksjonærene som velvillig stiller opp for å få gjennomført et så stort arrangement. Lykke til alle sammen og gratulerer med 30-årsjubileet!

Da vil jeg klippe snoren på ballongslippet og med dette erklærer jeg Vivil-lekene 2009 for åpnet.

23.05.2009

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas
Guoskevaš leaŋkkat