Hopp til hovedinnhold

Ridderrennet 2008: Åpningstale

Prinsesse Märtha Louises tale ved åpningen av det 45. ridderrennet på Beitostølen, april 2008.

Fylkesmann,
Ordfører,
Kjære alle sammen,

Jeg er veldig glad for å være her på Beitostølen i dag, på åpningen av det 45. Ridderrennet. Min bestefar, Kong Olav, var her for 45 år siden, og åpnet det aller første Ridderrennet. Siden den gang har arrangementet gjennomgått en omfattende utvikling. Det var et skirenn for blinde og svaksynte. Nå har det vokst til en hel uke med idrettslige, sosiale og kulturelle aktiviteter for mennesker med alle typer fysiske funksjonshemninger. Og til å være et sted hvor hele mennesket, både kropp og sjel, tas vare på.

Kongen og Dronningen har også vært til stede mange ganger, og de har bedt meg overbringe en hilsen til dere alle.

Ridderrennets filosofi bygger på et knippe viktige verdier. Vi må ha troen på våre muligheter, og ikke fokusere på begrensninger. Gjennom aktivitet og utfoldelse styrkes vi både fysisk og mentalt. I tillegg skapes det et sosialt felleskap. Disse verdiene var Erling Stordahls utgangspunkt i 1964. Det er flott å se at idéene er tatt vare på og videreutviklet gjennom Ridderrennets 45 år.

Dere som står på startstreken i dag, er bærere av Ridderrenns-arven. Mange av dere er erfarne konkurranseløpere, mens andre har hatt det aller første møte med ski-idretten denne uken. Dere viser en beundringsverdig innsatsvilje og et stort mot. Alle mennesker har spesielle utfordringer i livet, og noen har større utfordringer enn andre. Det er troen på muligheter, troen på å få det til som bærer oss alle frem, og dette gjør det mulig for oss å sprenge grenser.

05.04.2008

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas
Guoskevaš leaŋkkat