Hopp til hovedinnhold

Familienettet.no (tale)

Prinsesse Märtha Louises tale ved åpningen av Familienettet.no, torsdag 29. mars 2007.

Kjære alle sammen,

Det å få et barn er en av livets store begivenheter. På forhånd gjør en seg forestillinger og drømmer om den nye tilværelsen man snart trer inn i. Man ser for seg familieliv med hverdag og fritid, i barnehagen og på skole, sommerferier, skiturer, korps og fotballtrening, for å nevne noe. I disse drømmene er det alltid friske barn, og for mange foreldre kan sjokket og skuffelsen bli stor hvis man får et barn med en kronisk sykdom eller med nedsatt funksjonsevne. Rundt seg i omgangskretsen ser man bare familielykke og det er lett å føle seg derfor ganske ensom med sin skjebne.

Familienettet har som et av sine mål å formidle erfaringer og skape nettverk mellom foreldre i samme skjebnefelleskap. Selv om en kan ha god støtte i sine venner og øvrig familie, gir det uvurderlig styrke å dele sine tanker med noen i samme situasjon og som vet og forstår hvor skoen trykker. Det nye nettstedet skal også være en kanal for erfaringsutveksling for alle typer familier og familiemedlemmer, enten man er foreldre, aleneforeldre, steforeldre, besteforeldre eller søsken. Praktiske råd og tips om løsninger fra andre familier kan komme godt med i en hektisk hverdag når små og store utfordringer skal håndteres.

Vi kan ikke garantere oss mot å få et funksjonshemmet eller sykt barn. Men det vi kan gjøre er å gjøre livet litt lettere for dem som opplever dette. I velferdssamfunnet Norge har vi heldigvis mange støtteordninger og rettigheter, men det er ikke alltid like lett å orientere seg i jungelen av paragrafer og søknadsskjema. Det meste ligger allerede ute på nettet, men det kan gå med mye dyrebar tid til å sette seg inn i offentlig informasjon og helsetilbud. Familienettet skal bidra til å lette den jobben, med å samle all informasjon på et nettsted og ved å hele tiden være oppdatert.

Jeg håper familienettet vil bidra å gjøre hverdagen enklere å mestre for mange familier. Samtidig vil jeg oppfordre fordeldre til å bidra med sine egne opplevelser, positive som negative. Da kan nettstedet ikke bare blir en innholdsrik informasjonsbank, men et levende forum, med erfaringsutveksling og diskusjoner. Lykke til!

29.03.2007

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas
Guoskevaš leaŋkkat