Hopp til hovedinnhold

Invivo 25 år

Prinsesse Märtha Louises tale ved Invivos 25-årsjublieum i Stavanger. Formålet med Invivo er å utvikle og tilrettelegge arbeidsplasser for mennesker med yrkeshemming.

Fylkesmann,
Ordfører,
Kjære alle sammen,

Jeg er veldig glad for å være her i dag og feire 25-årsjubileet sammen med dere. Invivo er en foregangsbedrift, og jeg er imponert over hva dere har fått til.

Respekt for enkeltmennesket en grunnleggende verdi i vårt samfunn. Alle mennesker er like mye verdt og må gis mulighet til å utvikle seg. Samtidig er det både lov og nødvendig å stille krav, og å akseptere prøving og feiling. For dere ansatte i Invivo betyr virksomhetens grunnleggende tenking at dere ikke er pasienter, men arbeidstakere. Dere er ikke en kostnad for samfunnet, men verdiskapere, og dermed er dere vinnere!

I 1995 skiftet virksomheten navn til Invivo, som betyr levende. Valget av dette navet tyder på at bedriften ønsket å være ekte og livskraftig, og at den ville vise at den kan konkurrere med andre bedrifter. Som en følge av dette ble det stilt tøffe krav til de ansatte, og de ansatte har innfridd.

I dag produseres det varer og tjenester på et høyt nivå og innenfor et bredt spekter. Noen lager elektriske ovner og mekanisk utstyr, mens andre tar adresserings- og pakkeoppdrag. Det drives kopisenter og det drives kantine, og det sørges for distribusjon av økologisk dyrket frukt og grønnsaker. I tillegg til alt dette ytes det bistand med tilrettelegging for funksjonshemmede arbeidstakere i andre virksomheter.

Jeg har hørt at det er sjelden å se en arbeidsplass med så mye humør og så blide og imøtekommende arbeidstakere, som hos dere. Jeg forstår at dere har det bra, og at dere trives på jobben. Dere mestrer arbeidet så godt at dere kan konkurrere i et åpent marked. Det står det respekt av!

Jeg håper Invivo AS kan være et eksempel til etterfølgelse for andre som vil starte på denne måten. Her ser man et levende bevis på at de menneskelige ressurser er mer til stede enn vi ofte tror: det gjelder bare å tro på den enkelte, og å finne fram til den beste løsningen, sammen med hver enkelt arbeidstaker.

Dette må være en givende arbeidsplass både for de ansatte og deres ledere, men også for kundene, eieren og andre samarbeidspartnere. Jeg ønsker dere alle lykke til videre og gratulerer med 25- årsjubileet!

17.01.2006

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas