Njuike váldosisdollui

Besøk til Flesberg kommune

H.M. Kongens tale under besøket til Flesberg kommune i Viken fylke 4. oktober 2022.

Statsforvalter,

Ordfører,

Kjære alle sammen,

Jeg kan med hånden på hjertet si at det er første gang jeg har vært inne i en skattkiste. Og for noen skatter dere har samlet!

Det dere sammen har skapt her, er verdier som varer lenger og er mye mer verdt enn mynter og juveler. Dere har skapt et sted som er godt å være for alle.

Der barn og unge kan drive med idrett.

Der unge og eldre kan møtes gjennom aktiviteter.

Der man kan finne en åpen dør både tidlig og sent.

Kanskje ikke overraskende har jeg blitt stadig mer opptatt av betydningen av god kontakt mellom generasjonene. Det er gjerne sånn som skjer når man blir eldre selv. Men jeg er nokså sikker på at det er til glede for alle – i hvert fall i lengden.

Unge trenger trygge voksne som har god tid. Og eldre kjenner seg litt yngre av å være sammen med unge mennesker, få dele av sine erfaringer og gi av sin tid.

Det å skape samfunn der det er plass til alle, bidrar også til god psykisk helse.

Dette arbeidet begynner tidlig.

God og sunn psykisk helse er noe vi skaper sammen – ved å sørge for at alle kjenner seg inkludert og at ingen faller utenfor.

Om bare en uke markerer vi den årlige Verdensdagen for psykisk helse. I år er temaet «Vi trenger hverandre – Løft blikket!»

Dette temaet tror jeg passer godt inn her i Flesberg. Her har jeg inntrykk av at dere lever med denne holdningen – ikke én dag i året – men hver dag.

Spesielt i en tid da mange er urolige for fremtiden, med bekymring både for egen økonomi og for krig i Europa, er det viktig å at vi står sammen og kjenner på at vi trenger hverandre.

Det tror jeg er en stor styrke for hver og en av oss i tunge tider.  

Fortsett med å være et samfunn der dere løfter blikket og ser hverandre – hver eneste dag!

Jeg er imponert over alt det fine dere har forberedt til besøket mitt her i dag. Nå gleder jeg meg til å bli enda bedre kjent med Flesberg og dere som bor her.

Tusen takk!

04.10.2022

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas