Njuike váldosisdollui

Jordmordagen 2021

H.K.H. Kronprinsessens videohilsen til jordmødre på den internasjonale jordmordagen, 5. mai 2021.

Kjære alle sammen

Gratulerer med den internasjonale jordmordagen!

Jordmødre har en av verdens viktigste jobber. Dere hjelper til ved livets begynnelse – og sørger for trygghet og profesjonalitet i en av de mest sårbare livssituasjoner både for mor og for barn.

Alt står på spill. Som oftest går det bra. En sjelden gang går det ikke bra. Men dere er der.

Som fødende legger man både sitt eget og barnets liv i andres hender. Dette kan for mange oppleves skremmende. Da er det avgjørende å bli lyttet til og bli forstått – både språklig sett, kulturelt og ikke minst som menneske. Fagkunnskapen deres handler om så mye – blant annet handler det om å se alle akkurat som de er.

Jeg vil takke dere spesielt for den store, krevende innsatsen dere har gjort gjennom koronatiden. Livets egen rytme har ikke vært berørt av pandemien. Barn har blitt født som vanlig. Og foreldre og nyfødte har samme behov som ellers. Disse behovene har dere, under vanskelige arbeidsforhold, gjort deres aller beste for å møte.

Å investere i jordmødre over hele verden er å investere i barn- og mødrehelse. Det er å investere i en god og trygg start på livet. Ja, det er faktisk å investere i livet selv.

Tusen takk for det viktige arbeidet dere gjør hver dag! Og igjen – gratulerer med den internasjonale jordmordagen 2021!

Tusen takk!

 

05.05.2021

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas
Kronprinsessens hilsen i anledning Den internasjonale jordmordagen 5. mai 2021. Foto: Simen Løvberg Sund, Det kongelige hoff