Hopp til hovedinnhold

Frambus 60-årsjubileum: Hilsen

Prinsesse Märtha Louises tale ved åpningen av Frambu senter for sjeldne diagnosers jubileumskonferanse, Frambu i Akershus, torsdag 28. mai 2015.

Helse- og omsorgsminister,
Kjære alle sammen!

Jeg er veldig glad for å være her og markere Frambus 60-årsjubileum sammen med dere.

Å leve med en sjelden diagnose kan være krevende, ikke minst fordi man ofte møter uvitenhet og usikkerhet. Når livet kanskje ikke går helt på skinner, er det godt å vite at det finnes et sted som Frambu – med kunnskap og flinke folk å snakke med. Dette er betryggende både for dem med diagnose og deres pårørende – men også for fagpersonene rundt dem, uansett hvor i landet du bor.

For kunnskap gir trygghet. Kunnskap bryter ned myter. Kunnskap gjør det enklere å leve gode liv – både for dem med en diagnose, og for alle dem som står rundt.

Som fysioterapeut med interesse for personer med funksjonsnedsettelser, har jeg sett hvor viktig arbeidet deres er. Som fagperson vet jeg også at det finnes mange diagnoser man sjelden møter ute i praksis. Da er det ekstra godt å vite at dere er her og kan bidra med nødvendig kunnskap og veiledning når man trenger det.

Jeg synes det er flott at dere ser mulighetene framfor begrensninger, og at dere jobber målrettet for at alle skal få leve mest mulig meningsfulle liv – med så få plager som mulig. Det er jo det vi alle ønsker oss.

Frambu er et foregangssenter på mange områder— både i Norge og internasjonalt, og jeg er imponert over hva dere har fått til. Jeg vet for eksempel at dere bistår flere europeiske land i å bygge opp tilbud for personer med sjeldne diagnoser. Og at dere er opptatt av å utforske nye måter å spre kompetansen deres på — for å nå ut til flest mulig. At dere satser så kraftig på opplysningsarbeid og kommunikasjon via videokonferanser, e-læring og sosiale medier viser at Frambu er en svært oppegående og framtidsrettet 60-åring! Det ser vi også bevis på i dag, hvor markeringen overføres til flere steder i Norge. Dere har virkelig et spennende program for dagen, og jeg gleder meg til å dele formiddagen med dere alle.

Til slutt: Gratulerer med jubileet, og lykke til videre med det viktige arbeidet som gjøres her på Frambu!

 

28.05.2015

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas