Hopp til hovedinnhold

Kreftforeningen 75 år: Hilsen

H.K.H. Kronprinsens tale under markeringen av Kreftforeningens 75-årsjubileum i Oslo Konserthus, 1. juni 2013.

Kjære jubilant
Kjære alle sammen

Gratulerer med dagen!

Kreftforeningen gjør noe helt grunnleggende: Dere redder liv. Dere skaper håp, trygghet og økt livskvalitet for veldig mange mennesker. Dette har dere gjort i 75 år, og dere fornyer dere stadig!

Mange av oss har erfart å få det skremmende budskapet: at en av våre kjære er rammet av kreft. Vi opplevde det selv i vår familie for 10 år siden, da faren min fikk denne beskjeden. Det gikk heldigvis fint.

Og det gjør det for stadig flere. Selv om ca. 80 personer hver dag dessverre får diagnosen kreft, lever det mer enn 200 000 personer i Norge som har, eller har hatt sykdommen. Dette er fire ganger så mange som i 1975. Takket være forskningen blir stadig flere friske igjen.

Vi er heldige som har gode velferdsordninger her i Norge. Men vi trenger også det frivillige apparatet, selve hjertet i befolkningen. Et bærekraftig samfunn har behov for ildsjelene som bruker av sin tid, sin livserfaring og ressurser til å skape et bedre liv for andre.

Dere er slike livsviktige ildsjeler. Kreftforeningen har gjennom sine 75 år vært en pådriver for at færre skal få kreft, for at flere skal overleve kreft og for at kreftrammede og pårørende skal ha best mulig livskvalitet.

Vi kan jo håpe at vi en dag ikke trenger Kreftforeningen – fordi sykdommen ikke lenger er skadelig. Men fram til da håper jeg at dere vil fortsette å gjøre en like god og viktig jobb som dere gjør i dag. Det er derfor en stor glede for meg nok en gang å si: Gratulerer med dagen!

01.06.2013

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas