Njuike váldosisdollui

Møte i hovedkomiteen for VM på ski

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten deltok i dag i møte med hovedkomiteen for ski-VM 2025 i Trondheim. Under besøket fikk han også en omvisning i anlegget som skal brukes under mesterskapet.

18.10.2023

Verdensmesterskapet på ski, nordiske grener, arrangeres på Granåsen i Trondheim i februar 2025. Kronprins Haakon deltar i hovedkomiteen for ski-VM 2025 i Trondheim, etter invitasjon fra Norges Skiforbund. Hovedkomiteen skal støtte og gi råd til VM-selskapet.

I forkant av møtet i hovedkomiteen for VM på ski 2025 fikk Kronprinsen og resten av komitemedlemmene en omvisning i anlegget på Granåsen. Foto: Sara Svanemyr, Det kongelige hoff

Hovedkomiteen skal møtes tre til fire ganger i året frem til VM blir arrangert. President i Norges Skiforbund Tove Moe Dyrhaug leder hovedkomiteen, og tok imot Kronprinsen på Granåsen i Trondheim onsdag ettermiddag.

Skipresidenten innledet dagens møte og orienterte om status for mesterskapet - 434 dager før startskuddet går. I møtet ga også styreleder for ski-VM Trondheim 2025 Åsne Havnelid en presentasjon og daglig leder Åge Skinstad en status for det kommende mesterskapet - med fokus på blant annet de frivillige og bærekraft. 

Statsforvalter Frank Jenssen, Kronprinsregenten og leder for Norges Skiforbund Tove Moe Dyrhaug under omvisningen på Granåsen. Foto: Sara Svanemyr, Det kongelige hoff

Omvisning i anlegget

Granåsen er Trondheims hovedarena for all vinteridrett knyttet til hopp, langrenn og kombinert – og er også arena når Ski-VM arrangeres i 2025. I forkant av møtet i hovedkomiteen fikk Kronprinsregenten og komitemedlemmene en omvisning på Granåsen. Her fikk de blant annet se langrensarenaen, den nye portalen, dommertårnet og Kongetribunen.

Kronprins Haakon var også medlem i hovedkomiteen for ski-VM i Oslo i 2011. Foto: NTB

Kronprins Haakon satt også i hovedkomiteen da Oslo arrangerte ski-VM i 2011. Da Oslo arrangerte Ski-VM i 1982, var Kong Harald som Kronprins medlem av hovedkomiteen.

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas