Njuike váldosisdollui

– Representerer noko av det mest verdfulle i norsk kulturliv

Folkemusikken har levd i uminnelege tider, men i år feirar FolkOrg – organisasjonen for folkemusikk og folkedans – at det er 100 år sidan Landslaget for spelemenn vart stifta i Bergen. Hennar Majestet Dronning Sonja var til stades på den store jubileumskonserten i Grieghallen laurdag kveld.

16.10.2023

FolkOrg presenterte det ypparste av folkemusikk og folkedans under jubileumskonserten i Grieghallen.

Småkvedarane, ein songgruppe med fire tiåringar frå Voss, overrekker blomster til Dronning Sonja og tar ein trall. Foto: Thor Brødreskift for FolkOrg

Feiringa vart toppa med verdas største juniorspelemannslag – med 100 born på scena.

Jubileumsboka “Songen Dansen Spelet” vart lansert under jubileumshelga i Bergen. I det høve har Dronninga bidratt med ei helsing til jubilanten:

Kjære FolkOrg

Gratulerer med 100-årsjubileet!

Dere representerer noe av det mest verdifulle i norsk kulturliv. Folkemusikk og folkedans rommer ulike uttrykk for menneskers erfaringer, følelser og fortellinger gjennom flere hundre år.

Dere forvalter denne delen av norsk kulturhistorie på en usedvanlig god måte. Og dere ivaretar ikke bare røttene. Dere ser også fremover. I spennet mellom bevaring, formidling og fornying bidrar dere til å bygge bro mellom fortid og nåtid. Mellom det vi kommer fra, det vi har blitt – og med et åpent blikk mot fremtiden.

Som organisasjon har dere et imponerende nettverk av frivillige ildsjeler over hele landet, som bidrar til å forvalte den folkemusikalske arven. Jeg sender en spesiell takk til dere som bruker deres fritid og krefter på dette viktige arbeidet.

Som stolt beskytter for FolkOrg gjennom mange år er det en stor glede for meg å ønske dere alle til lykke med 100-årsjubileet!

200 personar i sving på jubileumskonserten. Foto: Liv Annette Nygjerdet / FolkOrg

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas