Njuike váldosisdollui

Dronningen feiret Opera Nordfjord

Hennes Majestet Dronning Sonja var onsdag kveld til stede ved premieren på musikalen «Soga om Sol». Verket er skrevet til Opera Nordfjords 25 års-jubileum av Øystein Wiik og Gisle Kverndokk.

06.10.2023

Ved ankomsten til operahuset ble Dronningen ønsket velkommen av musikalens yngste deltager – ti år gamle Agnes Kayser-Husbyn. Hun ga Dronningen blomster, før jenta måtte skynde seg bak scenen for å gjøre seg klar til rollen som unge Sol Emilie. Styreleder Randi Nyhammer-Taklo og operasjef Kari Standal Pavelich ledsaget Dronningen inn i salen.

Musikalen handler om Emil og Sol som i 1915 emigrerer til USA for å starte et nytt liv i New York. Emil blir sendt i krigen, mens Sol som er sanger, blir med i et ensamble – der utstøtte folk finner sammen i en teaterfamilie med sine talenter, utfordringer og håp om et bedre liv.

Hovedrollene ble spilt av Ingrid Tykhelle Kayser fra Nordfjordeid og Eirik Risholm Velle og Kim Helge Strømmen fra Ørsta i Møre og Romsdal.

Fra forestillingen Soga om Sol. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff
Etter forestillingen hilste Dronningen på flere av skuespillerne og andre som hadde bidratt til oppsetningen av musikalen.

Stiftelsen Opera Nordfjord ble dannet i 1998 etter initiativ fra ekteparet Kari Standal og Michael Pavelich. Stiftelsen har siden starten stått for produksjon av opera og operetteforestillinger lokalt, regionalt og nasjonalt. Operaen har et tett samarbeid med den videregående skolen i Nordfjordeid. Store deler av virksomheten til Opera Nordfjord er tuftet på et omfattende og viktig dugnadsarbeid fra bygdas mange frivillige innen kulisser, kostyme søm, hår og sminke og servering. En viktig del av suksessen til operaen er samarbeidet mellom profesjonelle aktører og amatører i kor og produksjon av forestillinger.

Før musikalfremføringen var Dronning Sonja til stede ved åpning av jubileumsutstillingen i kulturhuset «Gamlebanken». Dronningen hadde takket ja til å være årets utstiller og en rekke av hennes verk ble vist for et interessert publikum.

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas