Njuike váldosisdollui

Kronprinsparet besøkte flomrammede i Østre Toten

Det er nå det tunge arbeidet med å rydde opp begynner, kommenterte Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen etter å ha møtt evakuerte etter flommen, berørte næringsdrivende og innsatspersonell.

17.08.2023

Østre Toten er et av mange områder som er hardt rammet etter at ekstremværet «Hans» traff Sør-Norge for litt over en uke siden.

Kronprinsparet hilser på Vegard Rebne, Gunn Helen Skogen Rebne og datteren Mari som fikk Lenaelva tett på husveggen. Foto: Terje Pedersen / NTB

– Det er en sitasjon som preger hverdagene til folk i lang tid fremover, sa Kronprinsesse Mette-Marit til fremmøtt presse.

– Samarbeidet bra

Kronprins Haakon trakk fram det gode arbeidet og samarbeidet mellom kommune, politi, brannvesen, frivillige, Sivilforsvaret og helsetjenesten.

– De har jobbet bra sammen og fulgt opp innbyggerne veldig godt.

– Det har vært dramatiske døgn. Mange verdier har stått under vann, og man har vært usikker på hvordan situasjonen skulle bli. Når det gjelder liv og helse, har det gått veldig bra, sa Kronprinsen.

Besøket i ettermiddag startet på tunet til Gunn Helen Skogen Rebne og Vegard Rebne som fikk vannmassene tett opptil husveggen. De fortalte om ødeleggelser på hjem og gård. Evakueringen hadde gått fint, og familien var takknemlig for innsatsen til kommunen. Nå starter arbeidet med å gjenoppbygge.

Utenfor Bygdestua møtte Kronprinsparet evakuerte og berørte etter flommen. Foto: Terje Pedersen / NTB

Besøkte Ringebu

Kronprinsparet reiste videre til Bygdestua i kommunen. Evakuerte innbyggere, berørte næringsdrivende, frivillige, Sivilforsvaret og ansatte i kommunen fortalte om hvordan de siste dagene har vært.

I ettermiddag møtte Kronprins Haakon flomrammede i Ringebu. Første stopp var Ringebu Stavkirke, og Kronprinsen fikk også en orientering om jernbanebroen over Lågen som har kollapset.

 

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas