Njuike váldosisdollui

Besøkte årets festspillutstilling

Hennes Majestet Dronning Sonja var i dag til stede under åpningen av Festspillutstillingen i Bergen Kunsthall. Kunstner og musiker Camille Norment er årets festspillutstiller.

25.05.2023

Festspillutstillingen er en del av programmet når det nå er duket for de årlige Festspillene i Bergen. I 15 dager fylles byen med ulike konserter, kunst- og kulturarrangementer på en rekke arenaer.

På trappen utenfor Bergen kunsthall ble Dronningen ønsket velkommen til årets utstilling av direktør ved Bergen Kunsthall Axel Wieder og styreleder Jette Christensen, som introduserte årets Festspillutstiller.

Dronningen besøkte Bergen Kunsthall og åpningen av årets festspillutstilling. Foto: Sara Svanemyr, Det kongelige hoff
Med én fot i kunstverdenen og den andre i musikken, utfordrer Camille Norment lyd og rom i relasjon til menneskekroppen. Norments kunstnerskap favner lydopptak, selvlagde instrumenter, skulptur, installasjon, tegning, performance, vokalensembler og orkestrering.

Festspillutstillingen ved Bergen Kunsthall er den hittil mest omfattende presentasjonen av Camille Norment i Norge. Hun presenterer en multimedial komposisjon med lyd som brer seg over alle fire hovedgallerier som èn stor installasjon, og spiller på gallerirommenes egne aktive akustikk.

Dronningen vises rundt i utstillingen på Bergen Kunsthall av kunstneren Camille Norment. Foto: Sara Svanemyr, Det kongelige hoff
Dronningen ble vist rundt i utstillingen sammen med Festspillutstiller Camille Norment, direktør for Bergen Kunsthall Axel Wieder og styreleder Jette Christensen. Statsforvalter Liv Signe Navarsete og politimester Kaare Songstad var også med på omvisningen.

Dronningen møtte også kunstneren Ørjan Amundsen - som også stiller ut i Bergen Kunsthall under årets festspill. Åpningen ble avsluttet med en lunsj på Landmark i Bergen Kunsthall.

Festspillutstillingen er en av Norges viktigste samtidskunstutstillinger. Kunsteren velges av Bergen Kunsthalls kuratoriske stab, og har vært vist ved Bergen Kunsthall hvert år siden 1953.

Utstillingen er en del av Festspillene i Bergen, som arrangeres for 71. gang i år. Kongen og Dronningen var i går til stede ved åpningen på Festplassen og under årets Festforestilling i Grieghallen.

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas