Njuike váldosisdollui

Syklet til jobben

I 50 år har Sykle til jobben-aksjonen holdt hjulene i gang og bidratt til sunn konkurranse blant kollegaer og venner. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen ble med på åpningen av årets Sykle til jobben-aksjon og syklet fra Skaugum til Slottet.

03.05.2023

– Jeg tok det stille og rolig, og det var fint syklevær, sa Kronprins Haakon ved ankomst Slottet – i strålende solskinn og en time og 20 minutter etter oppstart fra Skaugum.

Kronprins Haakon ankommer Slottet sammen med medsyklister fra Norges Bedriftsidrettsforbund. Foto: Lise Åserud / NTB

De siste tre kilometerne fikk han følge av tre representanter fra Norges Bedriftsidrettsforbund, som arrangerer Sykle til jobben-aksjonen – Birgir Stafne, Jarle Blindheim og Stine Kibsgaard Johannesen.

– Det er utrolig bra med bedriftsidrett, og mange blir aktivisert gjennom det, sa Kronprinsen og løftet fram det fine arbeidet de gjør de Norges Bedriftsidrettsforbund.

– De har fått med seg 1 million gjennom årene, til sykkelturer til jobben. Og de gjør mye utover det. Det er bra for folkehelsa, sa han videre.

Unge tilskuere på Slottsplassen. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Kronprinsen serverte drikke og frukt til sine medsyklister og takket dem for turen. Årets jubileumskampanje går av stabelen mellom 3. mai og 16. juni. 40 000 personer deltar på landsbasis.

I 2012 syklet Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit den to mil lange turen fra Skaugum til Slottet i anledning aksjonen.

Ved avreise fra Skaugum. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

 

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas