Njuike váldosisdollui

Åpnet skole-NM i snekkerfaget

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøkte i dag Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik. Skolen arrangerer denne uken skole-NM i snekkerfaget. 

12.04.2023

Gjennom stiftelsen WorldSkills Norway arrangeres det i disse dager finaler i skole-NM i ulike yrkesfag rundt omkring i Norge. Konkurransene har som formål å være en viktig arena for individuell utvikling og å fremheve fremtidens talenter innen fag- og yrkesutdanningen.

Åtte elever forskjellige deler av landet har gjennom vinteren kvalifisert seg til finalen i skole-NM i snekkerfaget, og stod i dag klare for første av to dager med konkurranse ved Thor Heyerdahl videreågende skole. Det er første gang skolen er arrangør av skole-NM. 

Skole-NM i snekkerfaget ble åpnet med en høytidelig seremoni i skolens fellesområde.

Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik er en av Norges største med over 1500 elever og 10 studieprogrammer.

Under åpningsseremonien var det blant annet kulturelt innslag fra elever ved skolens musikklinje. Foto: Sara Svanemyr, Det kongelige hoff

Avdelingsleder Jan Christiansen ønsket velkommen før rektor Lin Marie Holvik talte til de mange fremmøte elevene. Elever fra musikklinjen opptrådte med musikalsk innslag, før det ble avholdt edsavleggelse ved både deltager og dommer i årets Skole-NM. 

Kronprins Haakon åpnet mesterskapet fra scenen med en hilsen til elevene og snorklipping med hjelp av elever. 

Etter åpningsseremonien spiste Kronprinsen lunsj sammen med de åtte deltagerne og andre involverte i Skole-NM i snekkerfaget. Lunsjen var laget og ble servert av elever ved skolens restaurant- og matfagslinje. 

I skolens bygghall og snekkerverksted fikk Kronprinsen snakke med både deltagere i årets mesterskap under første konkurranse og andre elever ved skolens linje for bygg- og anleggsteknikk. Under besøket i snekkerverkstedet fikk Kronprinsen også høre mer om betydningen av yrkesfagene og verdien av å få vist frem gode ferdigheter. 

Kronprinsen fikk en orientering om konkurransen og fikk høre mer om verdien av å få vist frem gode ferdigheter. Foto: Sara Svanemyr, Det kongelige hoff

Yrkeskonkurranser 

WorldSkills yrkeskonkurranser arrangeres i over 80 land og består av nasjonale og internasjonale konkurranser. Hovedhensikten med konkurransene er økt kvalitetsarbeid og å bidra til motivasjon, økt rekruttering samt å bedre kunnskapen om yrkesfagene.

WorldSkills yrkeskonkurranser arrangeres i over 80 land og består av nasjonale og internasjonale konkurranser. Worldskills Norway arrangerer de nasjonale konkurransene Skole-NM og yrkes-NM. 

Finalene i skole-NM arrangeres som et desentralisert mesterskap med ulike fag på 13 ulike skoler. Deltagerne i finalene har kvalifisert seg gjennom fylkesmesterskap tidligere i år. 

Vil øke interessen for norsk yrkesutdanning

WorldSkills Norway er en ideell organisasjon som arbeider for å heve kvaliteten på og interessen for norsk yrkesutdanning. Organisasjonen ble stiftet i 1990 og har over 80 medlemsland.

Bak organisasjonen i Norge står Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Landsorganisasjonen i Norge (LO), Yrkesorganisasjonenenes Sentralforbund (YS), Utdanningsdirektoratet, Kommunesektorens Interesseorganisasjon (KS) og en rekke landsforeninger, fagforbund, opplæringskontorer, skoler og fylkeskommuner. 

 

 

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas