Njuike váldosisdollui

Inkludering som smaker godt

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var med og laget is under åpningen av Cousins kafé i Oslo sentrum i dag. Cousins er en liten iskremfabrikk som ansetter unge med fluktbakgrunn.

11.04.2023

Før Kronprins Haakon og ordfører Marianne Borgen gikk inn i de nye produksjonslokalene, ble de utstyrt med forklær.

Hussein Mahmoud, Sanaa Tamin og gründer Christoffer Naustdal Hjelm viste gjestene hvordan de lager is og inviterte dem med på å lage is og hakke nøtter.

Hussein Mahmoud setter Kronprinsen og ordfører Marianne Borgen i arbeid med å lage is og hakke nøtter. Foto: Javad Parsa / NTB

Første issalg

Til slutt åpnet Kronprinsen kafeen ved å gjennomføre det første issalget på kassa – for sjokoladeis til ordfører Marianne Borgen. Siden det var åpningsdag, ble det slått inn null kroner på kassa.

Ordfører Marianne Borgen blir første kunde. Kronprinsen slår sjokoladeis til kroner null inn på kassa med hjelp av Christoffer Naustdal Hjelm og Ali Hijazi. Foto: Javad Parsa / NTB

Cousins (tidligere Sandwich Brothers) startet i 2016 for å gi unge, enslige flyktninger jobb. Siden 2018 har Kronprinsparets Fond støttet den lille iskremfabrikken.

Nye muligheter

På Cousins får flyktningungdom jobb, språktrening og nye muligheter. Jobben i Cousins blir deres første erfaring med norsk arbeidsliv, før Cousins hjelper dem over i andre jobber.

Gjengen har bakgrunn fra blant annet Syria, Somalia, Irak, Eritrea, Afghanistan og Etiopia, men alle jobber mot et felles mål: Et mer mangfoldig og inkluderende lokalsamfunn.

Den nye kafeen ligger i Glasmagasinet i Oslo sentrum og inneholder både iskremfabrikk og konditori. I tillegg til salg i kafeen, vil Cousins også produsere og selge økologisk sandwich- og pinneis til private og bedrifter.

Kaféleder Rasheed Dodakh og Kronprins Haakon er med på å kåre favorittisen ved bordet under åpningen av Cousins kafé. Pistasj gikk av med seieren. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

 

Guoskevaš leaŋkkat

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas