Njuike váldosisdollui

Besøkte Norsk naturfotofestival

Hennes Majestet Dronningen var i ettermiddag til stede under åpningen av Norsk naturfotofestival i Rådhusteatret i Ski. Nordens største naturfotofestival markerer i år sitt tiårsjubileum. 

10.03.2023

Norsk naturfotofestival er etablert som en toneangivende arena for et bredt spekter av fotografisk uttrykk skapt av og i naturen. Festivalen har stor internasjonal anerkjennelse og arrangeres årlig i mars.

Arrangementet foregår med base i Rådhusteateret i Ski, og samler i år rundt 550 deltakere. I løpet av festivalhelgen får de besøkende oppleve bildevisninger og foredrag - i tillegg til ulike utstilinger innendørs og utendør på utvalgte steder i Ski. 

Dronningen ønskes velkommen til Norsk naturfotofestival utenfor Rådhusteatret i Ski. Dette er tiende år festivalen arrangeres i Ski. Foto: Sara Svanemyr, Det kongelige hoff

Dronningen var til stede under åpningsdagen. Årets festival ble åpnet med et historisk tilbakeblikk i Rådhusteatret i Ski fra gründerne bak festivalen, Kjell Sigurd Strandenæs og Magnus Reneflot, før ordfører i Nordre Follo Hanne Opdan erklærte festivalen for åpnet. Tidligere ordfører Anne Kristine Linnestad var også på scenen og fortalte om oppstarten til festivalen i 2013. 

Naturfotograf og professor i biologi Audun Rikardsen holdt også et visuelt foredrag. Han har det siste tiåret vært en av de mestvinnende naturfotografene i verden. Rikardsen fortalte om hvordan han bruker forskeren i seg til å ta gode naturbilder, og hvordan han aktivt bruker fotograferingen i forskningen sin, særlig for å formidle kunnskap. Fotografen er særlig fascinert av den arktiske kysten og dyrelivet over og under vann i disse områdene. 

Under åpningen ble det et historisk tilbakeblikk med høydepunkter fra festivalens første ti år. Foto: Sara Svanemyr, Det kongelige hoff

Omvisning i utstillingsområdet

Etter åpningsarrangementet fikk Dronningen en omvisning i utstillingsområdet tilknyttet festivalen. Norske Naturfotografer viste frem foto med fokus på kysten, mens BioFoto viste rundt i en utstilling der norsk natur var tema. Dronningen fikk også se utstilte foto fra Norsk Selskap for fotografi og Follofotografene. 

Utendørs fikk Dronningen se utvalgte naturfotografier fra verdens største fotokonkurranse - Cewe Photo Award. 

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas