Njuike váldosisdollui

Besøkte Statkraft

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøkte i dag Statkrafts hovedkontor på Lilleaker i Oslo. Der fikk han en introduksjon til virksomhetens aktiviteter i Norge og internasjonalt. 

24.01.2023

Statkraft er Norges største kraftprodusent og ledende produsent av fornybar energi i Europa. Konsernet produserer vannkraft, vindkraft, solkraft og gasskraft, og de leverer fjernvarme. Statkraft har 5000 ansatte i 20 land.

Under besøket møtte Kronprinsen Statkrafts eksperter på kraftproduksjon og kraftmarket, og fikk en omvisning på Statkrafts kraftsentral. Her fikk han se hvordan kraftproduksjonen planlegges og hvordan kraftverkene disponeres. Ledelsen for energidisponering i selskapet fortalte også om hva som har skjedd i markedet det siste året. 

Statkraft er størst i Europa på fleksibel kraftproduksjon, og styrer blant annet 284 vannkraftverk. 

På Kraftsentralen møtte Kronprinsen flere av Statkrafts fremste eksperter på kraftproduksjon og kraftmarkedet. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

Etter omvisningen fikk Kronprinsen orienteringer om Statkrafts virksomhet og ambisjoner, og landskapet selskapet opererer i. Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen og styreleder Thorhild Widvey fortalte om Statkrafts kjernevirksomhet i Norden, Europa og resten av verden. 

Kronprinsen fikk også høre mer om globale energitrender frem mot 2050 og utvikling innen klima- og geopolitikk. 

Under besøket ble det blant annet gitt en innføring i kraftsystemet i Norden. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB.

 


Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas