Hopp til hovedinnhold

Møtte det svenske Kronprinsesseparet

Onsdag holdt Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit et videomøte med det svenske Kronprinsesseparet. I utgangspunktet skulle Kronprinsparet i disse dager vært på offisielt besøk til Sverige, men dette er utsatt grunnet koronaviruset.

06.05.2020

- Vi hadde sett veldig frem til å besøke dere i Sverige. Jeg vet det var stor interesse fra det norske næringslivet for besøket, så vi gleder oss til å komme når det blir mulig, sa Kronprinsen. En stor del av det planlagte besøket skulle fokusere på norsk-svensk samarbeid og næringsliv.

Samtalte om situasjonen i de to landene

Kronprinsparet og Kronprinsesseparet brukte dagens videomøte til å oppdatere hverandre på situasjonen i Norge og Sverige. De har begge brukt de siste ukene på å møte mange av de berørte aktørene i samfunnet, fra helsepersonell til lærere, over video.

- I Norge har jo skolene vært stengt en periode, og selv om lærerne har vært fantastiske til å drive undervisning på nye måter er det nok mange små og store som savner det sosiale. Det kan vi vel alle kjenne på.

Kronprinsessen, som er opptatt av barn og unges psykiske helse, kunne fortelle om videomøtet hun og Kronprinsen hadde med blant annet Mental Helse.

- Det er viktig at vi tar vare på hverandre i denne situasjonen. Spesielt personer i risikogruppen og andre sårbare situasjoner trenger å bli sett i denne tiden, sa Kronprinsesse Victoria

Kronprinsparet skulle egentlig været på offisielt besøk i Sverige, men møtte i stede det svenske Kronprinsesseparet via video. (Foto: Maren Kvikshaug / Det kongelige hoff)

Ser frem til åpne grenser mellom landene

Kronprinsparet og Kronprinsesseparet pratet også om den nye, geografisk avgrensede hverdagen. Mens man i Norge har begynt å fire på det såkalte «hytteforbudet» er det fremdeles strenge reiseregler i Sverige. Kronprinsesse Victoria kunne fortelle at der har man ikke lov til å reise utenfor sin region, og a De var alle enige om at de så frem til broderfolket igjen kan reise over landegrensene.

Kronprinsesse Victoria og Prins Daniel avsluttet ved å ønske det norske Kronprinsparet hjertelig velkommen til Sverige så fort det lar seg gjøre.

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas