Hopp til hovedinnhold

Kronprinsen takket alle renholdere

– Dere har en samfunnskritisk funksjon. Takk for den viktige jobben dere og alle renholdere gjør i Norge, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen da han ble orientert om arbeidshverdagen til tre renholdere under koronapandemien.

31.03.2020

Møtet foregikk på video. Kronprinsen satt på Skaugum, mens Naemy Trandum Aasen satt i Kongsberg, Felicia McGill Chepas i Trondheim og Angus McGunnigle i Oslo.

Nye rutiner og kursing i smittevern

De tre renholderne må være på jobb for å sørge for at det er rent og smittefritt der folk skal oppholde seg. På grunn av renholdere holder sykehus åpne.

– Jobben dere gjør på sykehus, i matbutikker og rundt omkring i samfunnet er utrolig viktig – hver dag, men særlig nå med virusutbruddet vi har i Norge og i hele verden. Dere og alle andre renholdere gjør nå en jobb som betyr at vi kan ha bedre kontroll på denne situasjonen enn vi ellers ville hatt, sa Kronprinsen og takket dem for det viktige arbeidet.

Naemy Trandum Aasen forteller om den nye arbeidshverdagen i videomøte med Kronprinsen. Foto: Ove Ronny Haraldsen, Kongsberg Gruppen

Kronprinsen spurte renholderne om hvordan koronasituasjonen påvirker arbeidet de gjør.

I løpet av den siste tiden har alle tre fått kurs i smittevern. Angus McGunnigle jobber til daglig med gulv- og vindusvask og er tillitsvalgt i AB Solutions. Etter koronautbruddet har han blitt trent opp i smittevask – desinfisering, blant annet med spesialoppdrag på Ullevål.

Naemy Trandum Aasen jobber for tiden på Kongsberg Næringspark og representerer en av de mange som har meldt seg frivillig til å jobbe med smittevask. Også Felicia McGill Chepas kunne fortelle om hvordan hun nå jobber grundig for å forebygge smitte på jobb for ISS i Trondheim.

På listen over samfunnskritiske funksjoner

Renholdere er kommet på listen over samfunnskritiske funksjoner. Dette gjelder renholdere som jobber i virksomheter med samfunnskritisk funksjon.

På spørsmålet om hva som er den viktigste egenskapen hos en renholder, fikk Kronprinsen til svar: «Å være grundig».

Angus McGunnigle var med på videomøte med Kronprinsen i fullt smittevernutstyr. Foto: Stina Bergsten, Norsk Arbeidsmandsforbund

På slutten av møtet orienterte Trine Wiig Hagen i Norsk Arbeidsmandsforbund om arbeidet som gjøres med opplæring og kursing av sine medlemmer. Norsk Arbeidsmandsforbund er fagforeningen som organiserer flest renholdere i privat sektor i Norge. Hun kunne fortelle at mange medlemmer er bekymret for permitteringer og arbeidsledighet i disse tider.

Norsk Arbeidsmandsforbund ble opprettet for 125 år siden og er en av Norges eldste fagforeninger.

 

 

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas