Hopp til hovedinnhold

Rekruttering Norge på langs: Hilsningstale

Prinsesse Märtha Louises tale ved "Rekruttering Norge på langs" i Kristiansand, tirsdag 26. april 2011.

Fylkesmann,
Ordfører,
Idrettspresident,
Kjære aktive utøvere,
Kjære alle sammen,

”Fysisk aktivitet gir meg mye glede. Jeg merker også at de dagligdagse gjøremålene blir mye enklere.” Dette var så godt sagt, at jeg tillot meg å låne det av deg, Steinar.

Aktivitet er viktig for alle, fordi det styrker oss både fysisk og psykisk og på den måten blir vi bedre forberedt til å møte hverdagens utfordringer.

Det er mange måter å være aktiv på, enten det er organisert idrett eller på egenhånd. Det er viktig å finne en aktivitet man liker. Men for å gjøre det må man bli kjent med mulighetene som finnes. For mange er det sosiale aspektet ved idrett avgjørende. Da er det godt at det finnes mange idrettslag i vårt langstrakte land. Jeg forstår godt at mange funksjonshemmede kan kvie seg for å ta kontakt med sitt lokale idrettslag, i frykt for å være til bry. Jeg forstår også at mange idrettslag kan være usikre på hvordan de skal tilrettelegge aktivitet for personer med ulike funksjonshemminger. Men idretten har plass til alle, uansett forutsetninger. Det gjelder bare å møtes, og sammen se mulighetene og å komme i gang.

Prosjektet ”Rekruttering Norge på langs” vil bli et viktig bidrag til bevisstgjøring og synliggjøring av muligheter for inkludering av funksjonshemmede i idretten lokalt over hele landet. Jeg vet at mange idrettslag og idrettskretser allerede er mobilisert og har forberedt markeringer og arrangementer underveis på den to måneder lange turen. Og jeg deler Idrettsforbundets ønske om at 500 flere funksjonshemmede utøvere vil bli rekruttert i løpet av 2011.

Til slutt vil jeg ønske Per Christian og Steinar god tur videre og lykke til! Jeg håper dere får mye selskap underveis på de ulike etappene, av både ordførere og andre, enten det er rullende, syklende eller løpende.

 

26.04.2011

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas