Njuike váldosisdollui

Markering av Logistikkbygget ved Det kongelige slott

H.K.H. Kronprinsens tale ved markeringen av Logistikkbyggets ferdigsstillelse 9. oktober 2023.

Tusen takk!   

På vegne av Kongen og Dronningen, meg selv, Kronprinsessen – og siden dette er framtidsrettet kan jeg jeg jo ta med Ingrid også – så er jeg både imponert og litt stolt i dag.  

Jeg er glad for at også Det kongelige hoff er med på den nødvendige omstillingen til bærekraftige løsninger. Jeg er imponert over hvor utrolig fint bygget har blitt. Og jeg er stolt over at vi har nådd målene vi har satt. 

Jeg vil takke hver og én som har jobbet hardt gjennom hele prosessen for å få Logistikkbygget på plass – etter høye miljøstandarder.  

Byggeprosjektet har gitt halvparten så stort CO2-avtrykk som sammenlignbart referanseprosjekt. Og gjennom termiske og tekniske løsninger kvalifiserer dette til ambisjonen om plusshus.

Derfor er dette en viktig markering – både for oss ved Det kongelige hoff, og som del av den store nødvendige omstillingen vi alle er del av. Denne plaketten er beviset på at de viktige miljømålene vi satte oss ved oppstarten faktisk ble nådd.   

Igjen vil jeg si varmt takk til alle som har vært involvert – fra start til mål – og som har bidratt både med fagkunnskap, entusiasme og handlekraft.  

Gratulerer med dagen! 

 

09.10.2023

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas
Guoskevaš leaŋkkat