Njuike váldosisdollui

Feiringen av Prinsessens myndighetsdag: Tale på Deichman Bjørvika

H.K.H. Prinsesse Ingrid Alexandras takketale under regjeringens festmiddag på Deichman Bjørvika i anledning feiringen av Prinsessens 18-årsdag torsdag 16. juni 2022.

Stortingspresident
Statsminister
Justitiarius
Kjære alle sammen

Jeg vil gjerne starte med å si tusen takk for denne fantastiske feiringen. Det å bli tatt imot av Torshovkorpset og jentekoret var så fint, og dere var utrolig flinke. Det var virkelig magisk å høre på Delara og Ina Svenningdal nede i tredje etasje.

Takk til alle som har bidratt til å gjøre denne kvelden til en opplevelse både for meg, og alle som er her i dag. Jeg vil også gjerne takke alle gjestene som har reist fra hele landet. Opplevelsen blir enda mer verdt når jeg har så mange å dele den med.

Jeg er veldig takknemlig for at vi får være her på Deichman i kveld. Her kommer folk dag inn og dag ut for å låne bøker, jobbe med skole, og være sosiale. Jeg har selv vært her flere ganger, og det har blitt et så fint sted.

Jeg vil veldig gjerne si takk for sist. Både til deg statsminister, til stortingspresident og justitiarius. Dere tok meg så godt imot da jeg besøkte de tre maktene i forbindelse med myndighetsdagen min. Det ble en lærerik dag, og jeg fikk møte mange fine og hyggelige mennesker.

Besøkene ble virkelig en påminnelse om hvor heldige vi er her i Norge. En påminnelse om demokratiet vårt, og det trygge styringssystemet vi har. Det vi nordmenn har bygd opp over lang tid, og som vi fortsetter å utvikle, og beskytte, hver dag.

Jeg føler meg veldig heldig som har fått vokse opp i et land der vi har tillit til hverandre, og der vi i felleskap prøver å finne gode løsninger. Løsninger som gjør at flest mulig skal ha det best mulig. Det er et prinsipp som det er viktig at vi i Norge ivaretar.

Tillit skapes ikke av enkeltpersoner, politikere eller institusjoner alene. Det skapes av oss alle – i felleskap. Det er jeg glad for at jeg deler med alle dere som er her i dag, og alle som bor i landet vårt.

Igjen vil jeg si tusen takk for gaven. Jeg ønsker alle en fortsatt god kveld. Jeg gleder meg i hvert fall.

Tusen takk

 

16.06.2022

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas
Prinseassa Ingrid Alexandra doallá sártni ráđđehusa feastadoaluin. Govven: Håkon Mosvold Larsen / NTB