Njuike váldosisdollui

Fylkestur til Viken: Tale i Våler

H.K.H. Kronprinsessens tale på Idrettsplassen i Våler kommune under Kronprinsparets fylkestur i Viken 28.–30. september 2021.

Statsforvalter
Ordfører
Kjære alle sammen

Tusen, tusen takk for den varme velkomsten vi har fått her hos dere i Våler. Tusen takk til artistene på scenen og tusen takk til dere som danset – det var utrolig gøy å se på dere! Det var så mye livsglede i den dansen. Det syns jeg var skikkelig fint. Så tusen takk til alle sammen!

Noe av det viktigste for oss mennesker er å ha et sted vi kan kalle for vårt. Et sted vi er glade i, som vi kan kalle hjemme. Og hjemstedet – det er der hjertet er.

Hver gang vi er på besøk rundt i landet vårt, opplever vi at menneskene vi møter, er glade i hjemstedet sitt. Det har vi også merket tydelig her i Våler. Kronprinsen møtte flere av dere på Bergtunet, der han fikk oppleve noe av alt det fine mangfoldet som finnes. Frivilligheten, en av pilarene i alle lokalsamfunn, ser ut til å være ordentlig solid her hos dere.

Kjærligheten til hjemstedet blir noen ganger ekstra sterk. Da ungdomsskolen deres brant i april i år, ble mange mennesker over hele Norge rørt av å se hvordan lokalmiljøet stilte opp for fellesskapet. Midt i det tragiske viste hendelsen et stort, bankende Våler-hjerte. Det må ha vært en overveldende situasjon som krevde mye av dere alle.

At det til og med resulterte i at Jacob, Alise, Angelica og Isak fra Kirkebygden skole ble årets SMARTing-er da de skapte en brannteknisk oppfinnelse, er rett og slett imponerende. Det syns jeg vi skal ta en applaus for.

Det viser et sted med stor evne til omstilling, og et varmt fellesskap som klarer å ta vare på hverandre under en krise.

Visjonen til Våler kommune er å «dyrke nærhet for å skape fremtidens muligheter», og den målsettingen har dere virkelig levd opp til. I løpet av det utfordrende halvannet året vi har bak oss, har vi lagt merke til hvor godt lokalsamfunn har tatt vare på innbyggerne sine. Som her i Våler – både dere som har bodd her lenge og de som har kommet til dere ganske nylig.

Det er godt å være på et hjemsted. Et sted der alle gis rom til å være forskjellige, men likevel føle seg like mye verd. Et sted å vokse opp i trygg frihet, og et sted å leve gode liv.

Det har Kronprinsen og jeg fått oppleve hos dere.

Tusen takk for oss!

 

29.09.2021

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas