Njuike váldosisdollui

Sykepleiernes dag 2020

H.M. Dronningens videohilsen til sykepleiere på Den internasjonale sykepleierdagen, 12. mai 2020.

Kjære sykepleiere,

Jeg ønsker på denne måten å nå ut til hver og en av dere med en liten hilsen.

I dag, på den internasjonale sykepleierdagen, skulle jeg ha vært sammen med dere på et stort faglig symposium – og i anledning Florence Nightingales 200-årsfødselsdag skulle dagen markeres litt spesielt.

Dette hadde jeg gledet meg til å delta på! Men på grunn av koronasituasjonen kunne vi dessverre ikke samles.

I stedet er dere der det er aller størst behov for dere: På deres arbeidsplasser ved helseinstitusjoner over hele landet vårt.

Verdens Helseorganisasjon hadde allerede bestemt at 2020 skulle være sykepleiernes og jordmødrenes internasjonale år. Det har det da også virkelig blitt – men på en noe annerledes måte enn vi kunne forutse for bare noen måneder siden.

Vi har i denne tiden blitt kraftfullt minnet om hvor viktige dere sykepleiere er for oss alle.

Jeg spurte meg selv, hva er en sykepleier?

Det er en kunnskapsrik omsorgsperson som er der for oss når kroppen kommer i ulage.

Vi er kanskje på vårt mest sårbare og opplever da et omtenksomt medmenneske med stor ro, oppløftende smil, klokskap, varme hender og godt humør.

Så meget kreves av dere sykepleiere. Dere er faglig dyktige, kjenner menneskesinnet, forstår og analyserer den situasjonen pasienten befinner seg i – og gir av dere selv til pasienten.

Jeg vil dele med dere noe min mann sa etter han hadde blitt hjerteoperert og hadde fått så god hjelp: Da kalte han sykepleierne «Mine engler».

viktige er dere for oss.

Jeg er dypt imponert over innsatsen deres – både over det arbeidet dere utfører til daglig, og spesielt i den krisen vi nå står i.  

Takket være deres fagkunnskap og omsorg får syke mennesker den hjelpen de trenger. Dette bidrar til å skape en god trygghet for oss alle.

Arbeidet deres i denne tiden synliggjøres og verdsettes på en måte som får flere unge til å ønske å bli sykepleiere. Vi kunne nylig lese at flere enn tidligere nå søker seg til sykepleierstudiet. Det er gledelig – og gir håp for fremtiden!  

Jeg vil si et varmt gratulerer med dagen til dere alle!  

Takk for alt dere er og gjør!

Lykke til videre med det livsviktige arbeidet deres!

12.05.2020

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas
I anledning Den internasjonale sykepleiedagen 12. mai sendte Hennes Majestet Dronning Sonja denne hilsenen til Norges Sykepleierforbund - og alle landets sykepleiere. Foto: Simen Løvberg Sund, Det kongelige hoff