Njuike váldosisdollui

Oslo-filharmonien 100 år: Hilsen

H.M. Dronningens hilsen i anledning Oslo-Filharmoniens 100-årsjubileum i Konserthuset 27. september 2019.

Kjære Oslo-Filharmonien,
kjære alle sammen, 

Et jubileum er en anledning til å reflektere over fortiden, men også til å se fremover. Klassisk musikk handler om tradisjon, men også om innovasjon. Det handler om å fornye for å bevare.

Derfor er det gledelig å se at årets program reflekterer historien, musikken og orkesterets rolle i offentligheten de siste 100 år. Men like gledelig er det at dere også ser fremover, spiller for nye publikumsgrupper, lager prosjekter for barn og familier, driver talentutvikling og fremfører ny musikk av dagens komponister.

Siden starten i 1919 har dere utviklet dere til å bli et av de ledende symfoniorkestrene i verden. Oslo-Filharmonien er en av Norges aller fremste internasjonale kulturmerkevarer. Årets turneer strekker seg fra Larvik, Bodø og Bergen til blant annet London, Hamburg, Wien og Torino, men også til Haugenstua, Holmlia og Hovseter her i Oslo. Dette sier noe om hvilken stor interesse det er for orkestret – hos et stort og mangfoldig publikum.

Musikken blir først levende i møte med mennesker.

Når over 20 000 personer var samlet på Slottsplassen den 15. august for sammen å lytte til konserten med dette fantastiske orkestret, så var det også en feiring av musikkens viktige rolle i vårt samfunn. Det var samspill på aller høyeste nivå.

Og det er dette samspillet som er selve kjernen i et symfoniorkester, er det ikke?

Det er når man lytter til hverandre, og jobber sammen, at ekstraordinære ting kan oppstå.

Vi gleder oss til de neste hundre årene.
Takk for musikken så langt og gratulerer så mye med dagen!

27.09.2019

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas
Guoskevaš leaŋkkat