Njuike váldosisdollui

Åpningen av Kortfilmfestivalen 2018

H.K.H. Kronprinsessens tale ved åpningen av Kortfilmfestivalen 2018, Grimstad 13. juni 2018.

Filmskapere og filmentusiaster,
Kjære alle sammen!
Så hyggelig å være tilbake!


Kortfilmfestivalen er en unik arena for unge filmskapere med store ambisjoner. Mange av dem som er sentrale i bransjen i dag, startet sin karriere nettopp her. Festivalen er en helt sentral plass for å presentere, hedre og oppmuntre filmskapere til å leke og skape. Fra et solrikt hjørne her på Sørlandskysten kan veien til internasjonal karriere bli kort når du har en Gullstol å ta sats fra. 

Så: Gratulerer til alle som har filmer i konkurranseprogrammet!

Framtiden for norsk film skapes blant annet her, og i løpet av denne snaue uken har vi en enestående mulighet til å se hva som rører seg i film-Norge.

I år har festivalen vektlagt mangfold, kjønnsfordeling, inkludering og forbilder. Det er viktige temaer som har vært i synlige i flere år. Likevel har debatten om og engasjementet for lik verdi – uavhengig av kjønn, bakgrunn og legning, vært ekstra tydelige i det siste. Derfor er spennende at debattene også tas her hos dere.

Jeg ønsker alle dere noen gode dager fremover – med filmer som engasjerer og tar tak, som beveger og prøver å forandre. Alt ved hjelp av kortfilmens tettpakkede, slående og effektive språk. 

Med dette erklærer jeg Kortfilmfestivalen i 2018 for åpnet.

 

13.06.2018

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas