Njuike váldosisdollui

Prinsesse Ingrid Alexandras Skulpturpark: Velkomsttale

H.M. Dronningens velkomsttale ved avdukingen av fire nye skulpturer i Prinsesse Ingrid Alexandras Skulpturpark 7. juni 2018.

Kjære alle sammen,

Hjertelig velkommen hit til Slottsparken – og til Prinsesse Ingrid Alexandras Skulpturpark!

Vi skal avduke fire nye skulpturer her i dag – tegnet og formgitt av unge kreative talenter fra Østlandet.

Gratulerer med dagen til Norah, Nicklas, Oliver, Julian, Kristoffer, Helene og Christian! Dere har fått ideene deres realisert blant 1000 innsendte bidrag til konkurransen – Bravo!

Jeg ønsker spesielt velkommen alle elevene fra de fire skolene som dagens hovedpersoner går på: Kringler-Slattum skole i Nannestad, Eikeli skole i Bærum, Botne skole i Holmestrand og Moss internasjonale skole.

Så hyggelig at dere ville komme og være sammen med oss – og feire deres venner og medelever på denne store dagen!

Prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark åpnet for to år siden. Når parken er komplett, vil det her være samlet skulpturer formgitt av barn fra alle landsdeler.

Vi er svært stolte og glade for at barn og voksne – for all fremtid – vil kunne glede seg over disse flotte skulpturene – som på ulikt vis forteller noe om hva barn og unge i vår tid er opptatt av.

Man kan ta på dem, fabulere over dem, vandre blant dem, klatre og klyve – og i det hele tatt: Få en kunstopplevelse i denne parken som både vi, byens befolkning og tilreisende er så glad i.

Igjen: (Dronningen og Prinsessen sammen):

Hjertelig velkommen til parken!

Nå vil Sissel Karlsen, gavesjef i Sparebankstiftelsen, fortelle litt mer.

Ha en fin stund, alle sammen! Og velkommen tilbake for å ta skulpturparken i bruk ved senere anledninger! Ta med dere venner og familie og gled dere over de flotte skulpturene!

 

 

07.06.2018

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas
Guoskevaš leaŋkkat