Njuike váldosisdollui

Førjulssamling i KunstStallen

H.M. Kongens velkomsttale under førjulssamling i Dronning Sonja KunstStall 12. desember 2017.

Kjære alle sammen,
Velkommen til oss,
Velkommen til Dronning Sonja KunstStall!

Vi har gledet oss veldig til dette førjulstreffet. KunstStallen – som nå er pyntet til jul – var min gave til Dronningen på hennes 80-årsdag i sommer – og brukes blant annet til kunstutstillinger og kulturopplevelser.  

Men det er også et sted der vi ønsker å samle mennesker, og vi er veldig glade for å få være sammen med hver og én av dere her i ettermiddag!

Gjennom mange år har vi i Kongefamilien vært så heldige å få møte flere av dere som er tilknyttet Bymisjonen, Frelsesarmeen, Blåkors og Erlik Oslo. Vi har besøkt ulike virksomheter og arrangementer hvor vi har fått bli litt kjent med flotte mennesker som har fortalt oss om hva de er opptatt av, og som har delt sine historier med oss.

Nå hadde vi lyst til å invitere tilbake på gjenvisitt!  

Jeg tror alle vi som er samlet her i dag er opptatt av å ta vare på hverandre. Det er noe vi må ha med oss både i ord, handling og i hjertene våre hver eneste dag gjennom hele året for å skape det samfunnet vi ønsker oss.   

Som sagt er vi altså samlet i Dronning Sonja KunstStall. Frem til 2. verdenskrig hadde Slottet hestene sine her. Spesielt var Dronning Maud veldig glad i å ri. Og nå har vi – som dere ser – en utstilling som handler om hestehold i den kongelige familie.

Etter vi har spist, vil dere få anledning til å gå rundt og se på den.

Men først skal vi få litt god mat og ha en hyggelig stund sammen.

Varmt velkommen til oss, alle sammen!

 

 

12.12.2017

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas
Guoskevaš leaŋkkat