Njuike váldosisdollui

Fylkestur i Nord-Trøndelag: Tale i Grong

H.K.H. Kronprinsessens tale ved den offisielle åpningen av kulturhuset Kuben i Grong kommune under Kronprinsparets fylkestur i Nord-Trøndelag 20. - 22. september 2017.

Fylkesmann,
Ordfører,
Kjære alle sammen,


Tusen takk for den varme velkomsten.

Kultur skaper noen av de viktigste møteplassene mellom mennesker i et samfunn – fordi den utfordrer våre perspektiver, vår evne til å forstå og tolke.

Kultur betyr ulike ting for mennesker, hva det er, og hva det rommer. Det kan være familietradisjoner, det kan være bøker, det kan være kunst, og det kan være musikk.

Kultur møter på ulike vis alle mennesker. Uavhengig av hvor vi kommer fra, hvilken historie vi har med oss, og hva vi verdsetter. Det er derfor en glede å få være med å åpne Kulturhuset Kuben, her i hjertet av Grong.

Det er godt å se at dere satser på kultur – og prioriterer dette. Det forteller noe om hva som er viktig for dere, – hva som er viktig for oss mennesker.

For dette er ikke bare et Kulturhus.

Gjennom å tenke annerledes om gammelt og nytt, gjennom å kombinere ulike behov, ønsker og muligheter, har dere skapt rom for kunst, teater og musikk, film og litteratur, idrett og læring; på ett og samme sted.

Et sted for alle, for ulike historier, for å møtes på tvers.

Jeg vil i dag rose dere spesielt for den innsatsen dere har lagt ned, både frivillige og ansatte, for å møte mindreårige flyktninger med åpne armer.

Det sier mye om deres varme væremåte.

Gratulerer med dagen alle sammen, med dette erklærer jeg Kulturhuset Kuben for åpnet!

 

20.09.2017

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas