Njuike váldosisdollui

Fylkestur til Akershus: Tale i Fet

H.K.H. Kronprinsessens tale på Fetsund Lenser under Kronprinsparets fylkestur i Akershus 15. - 17. september 2015.

Fylkesmann,
ordfører,
kjære alle sammen!

Kronprinsen og jeg er heldige som har muligheten til å reise rundt i Norge, og få treffe så mange fine mennesker! Har dere det bra?

Vi har hørt om da Kulturskolen satte opp RIBBUNG-SPILLET i 2013, og at dere har øvd mye for å kunne ta oss tilbake til 1200-tallet og vikingtiden. Det er vi glade for – dere er utrolig dyktige!

Det er fint at vi kan være sammen her på Fetsund lenser, som er et godt samlingspunkt for alle generasjoner i Fet kommune. I dag har jeg lært at dette er det eneste gjenværende fløtningsanlegget i sitt slag i hele verden

Vi er en nasjon med mennesker som elsker å være ute, og vi er heldige som har denne boltreplassen. I år er det friluftslivets år, og jeg har hørt at dere i Fet har gjort mye spennende ute i naturen! I januar sov ordføreren deres ute for å markere starten på året. Og det gjorde Kronprinsen, barna våre og jeg også. Har noen av dere sovet ute i år?

Jeg har blitt fortalt at dere har hatt Skøytedisko på Dulpemyra, og at det var mange som var med på Flaggermusnatt. For nøyaktig en måned siden, 16. august, var kanskje noen av dere her på Våtmarkssenteret og deltok på Anders Abbors fiskekonkurranse? Anna Kristine som jobber her, fortalte meg at fisken dere fanget har fått fortsette å leve i akvariet her på senteret!

I Fet kommune setter dere verdiene "åpenhet, respekt og ansvar" høyt. Dette er ord som rommer mye. Og det er ord som er nærliggende å bruke etter å ha møtt deres Barnevernsproffer. Proffene er ungdommer som gir råd til de voksne i barnevernet om hvordan de kan bli bedre i sitt arbeid. Det er viktig at barn og unge får god informasjon, får si sin mening og blir tatt på alvor.

Takk til Ellen Alexandra, Thomas, Ida, Markus og Mikael, som har laget en kreativ løsning for hvordan området her kan se ut i framtiden. Det var inspirerende å se hva dere synes burde få plass i et våtmarksenter. Hvis man hadde satt sammen alle 9. klassingenes forslag til Gründercamp 2015, tror jeg resultatet ville blitt helt unikt!

Det er viktig at dere som er unge blir involvert i hvordan vi driver samfunnet vi lever i. Dere er kreative, litt grenseløse, og har sterk sans for rettferdighet. Jeg mener at mennesker, og ungdom spesielt, er vår viktigste ressurs. Det er dere som skal skape framtidens Norge, og vi trenger hver og en av dere. Vær trygg på at dere er gode nok som dere er. Alle er sterke – hver på sin måte.

Det er godt å være i Akershus, og her hos dere i Fet.
Tusen takk for at dere tar så fint i mot oss!

 

16.09.2015

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas
Guoskevaš leaŋkkat