Njuike váldosisdollui

Prinsesse Anne av Storbritannia og Kronprins Haakon besøker Norges Hjemmefrontmuseum

Den 22. mai besøker Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Anne av Storbritannia og Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon det Norske Hjemmefrontmuseet.

Prinsesse Anne og Kronprins Haakon vil stå for avdukingen av en plakett gitt i gave til Norges Hjemmefrontmuseum av det britisk-norske minneprosjektet for motstandskampen (The Anglo-British Resistance Commemoration Project). Plaketten er til minne om etterretningssamarbeidet mellom de to nasjonene under andre verdenskrig.

Med et sterkt engasjement for militære saker har Prinsesse Anne en rekke ganger besøkt Norge og det norske forsvaret. Hun har i en årrekke vært involvert i ulike organisasjoner og initiativer som støtter militære veteraner, sårbare soldater og deres familier.

De kongelige gjestene vil få en omvisning i utstillingen på museet, før de vil treffe tidsvitnet Trond Johansen, som fylte 100 år den 13. mai. Johansen fungerte som agent for etterretningsorganisasjonen XU i Drammen, og ble ansett å være en av de viktigste kildene til informasjon om okkupasjonsmakten. Etter krigen sto han sentralt i oppbyggingen av Norges militære etterretningstjeneste, og gikk av med pensjon som assisterende direktør i 1994.

Norges Hjemmefrontmuseum

Norges Hjemmefrontmuseum, lokalisert i Oslo, er en hyllest til motstandsbevegelsen under andre verdenskrig og en hovedkilde til forståelsen av Norges kamp under okkupasjonen.

Museet dokumenterer historiene til de som kjempet for frihet og mot nazistisk undertrykkelse, og det presenterer en imponerende samling av gjenstander, fotografier og dokumenter som illustrerer motstandens mangfoldighet og mot.

Presse bes være på plass ved Norges Hjemmefrontmuseum senest klokken 12.45.

For pressen:

Presse kan akkreditere seg til å dokumentere ankomsten utenfor Norges Hjemmefrontmuseum. Under arrangementet vil det tilrettelegges for pressepool inne på museet.

Akkreditering fordrer gyldig pressekort eller tilsvarende og bes sendes til simen.sund@slottet.no innen 21. mai klokken 12.00.

08.05.2024

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas