Njuike váldosisdollui

20-årsmarkering rundt bålet for samarbeid mellom speiderne og Flyktninghjelpen

Norges speiderforbund og Flyktninghjelpen samarbeider for 20. år på rad om Speideraksjonen. Det markeres med en bålprat i Nordmarka sammen med Deres Kongelige Høyheter Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit torsdag 23. mars.

Presseinvitasjon fra arrangør: 

Tusenvis av speidere over hele Norge gjør hver vår en innsats for at barn og ungdom som har flyktet fra krig, vold og uro skal få utdanning.

I jubileumsåret går pengene speiderne samler inn til Flyktninghjelpens arbeid for unge flyktninger i Libanon. Å være på flukt er en krevende tilværelse, spesielt for barn og ungdom. Skolegang gir dem en viss trygghet og håp om en bedre framtid. Det gjør en stor forskjell!

Å hjelpe andre, ta ansvar, bry seg og ikke akseptere urett er verdifull ballast for alle barn og unge og en grunnleggende del av det å være speider. Speiderne har derfor invitert Kronprinsparet og Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland til en samtale om dette temaet rundt et leirbål ved Øvresetertjern i Nordmarka torsdag 23. mars kl. 15.30.

Kronprinsesse Mette-Marit er høy beskytter for Norges speiderforbund og Kronprins Haakon er høy beskytter for Flyktninghjelpen.

Akkreditering

Presse som ønsker å være til stede ved Øvresetertjern under arrangementet, må be om akkreditering ved å sende en e-post til ingrid.prestetun@nrc.no innen onsdag 22. mars kl. 12.00. Hele arrangementet foregår i skogen, og det er dyp snø på stedet. Speiderne anbefaler alle å være godt kledd og skodd.

Program

15.00 – Jan Egeland og Stine Schultz Heireng er på plass sammen med speiderne

15.15 – Presist oppmøte for pressen på P-plassen ved Øvresetertjern

15.30 – Generalsekretær Stine Schultz Heireng i Norges speiderforbund og generalsekretær Jan Egeland tar imot Kronprinsparet og går sammen til speidernes bålplass, ca. 100 m fra P-plassen.

15.35 – Velkomst med vafler ved bål sammen med speidere.

15.45 - Deltakerne, det vil si Kronprinsparet, fire unge speidere (16–26 år) og generalsekretærene, samles til samtale rundt et annet bålet få meter unna.

Pressekontakter

Ingrid Prestetun, rådgiver i Flyktninghjelpen, tlf. 907 02 252

Kirvil Kaasa, kommunikasjonsrådgiver i Norges speiderforbund, tlf. 993 64 570

20.03.2023

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas