Njuike váldosisdollui

Kommende arrangementer og kulturtilbud

De kongelige samlinger står for omvisninger på Slottet og Oscarshall og utstillinger i Dronning Sonja KunstStall. I tillegg arrangeres spesialomvisninger, foredrag, konserter og andre tilstelninger i Slottskapellet og Slottsparken, ved Oscarshall og i KunstStallen.

Dette er annonsert for tiden framover - oversikten oppdateres løpende:

  • 20. og 22. oktober: Nasjonalballetten i Dronning Sonja Kunststall
  • Til 14. januar 2024: Slottets håndverk - utstilling i Dronning Sonja KunstStall


 

Nasjonalballetten i Dronning Sonja Kunststall

20. og 22. oktober 2023

Opplev åpningsforestillingen i Ridehuset – KunstStallens nye publikumsarena.

Fra Nasjonalballettens oppsetning av "Hedda Gabler". Foto: Erik Berg / Nasjonalballetten

Åpningsforestillingen Nasjonalballetten i Dronning Sonja KunstStall spenner fra klassisk til nyskapt ballet, fra Hedda Gabler til Svanesjøen, fra Finnmark til Karl Johans gate, med regi av Marit Moum Aune. På scenen er Nasjonalballettens dansere, sammen med blant andre trompetist Nils Petter Molvær fiolinist Catharina Chen og Hans Majestet Kongens Garde.   

 

Dørene åpner en halv time før forestillingen begynner. Verter vil ta imot publikum i Midtstallen, der det er mulighet for å se litt på utstillingen Slottets håndverk og få informasjon om det historiske anlegget før man tar plass i Ridehuset.

 

Mer om Ridehuset

Billetter er tilgjengelig via Ticketmaster

Utstilling: Slottets håndverk

Til 14. januar 2024.

Nå kan du se noe av Norges vakreste håndverk på utstilling i Dronning Sonja KunstStall: Midtstallen. Her får publikum innblikk i stolte håndverkstradisjoner gjennom et utvalg gjenstander fra De kongelige samlinger og noen helt spesielle innlån.

Dronningens kroningskappe, sist båret av Dronning Maud i 1906. Foto: Øivind Möller Bakken, Det kongelige hoff

Mennesker har til alle tider arbeidet med hendene og med ulike materialer for å lage gjenstander til bruk og glede. Utstillingen fremhever utvalgte håndverksfag og forteller hvordan Slottets gjenstander ble laget og fremdeles blir brukt og tatt vare på den dag i dag.

Mer om utstillingen

Billetter er tilgjengelig via Ticketmaster

 

 

16.09.2023

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas
Fáktadieđut

Rahpanáiggit 2023

  • Duorastat -sotnabeaivi 11.00 ja 17.00 

Mii lávet muhtomin šaddat doallat gitta giddejuvvon lágidemiid dihte. DáiddaStállja lea maid gitta daid áiggiid go čájáhus váldojuvvo eret dassážii ođđa čájáhus lea fas sajis ja rahppojuvvo. Rahpanáiggiid rievdamiin oainnát Facebookas ja dáppe Kongehuset.no 

Dronningen i Dronning Sonja KunstStall under monteringen av første utstilling. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff.
Fáktadieđut

Atkomst KunstStallen

Dronning Sonja KunstStall ligger i utkanten av Slottsparken med inngang fra Parkveien. Adressen er Parkveien 50. 

Det er ikke anledning til å parkere ved KunstStallen, og vi anbefaler offentlig transport - bane, buss eller trikk. Mange linjer har stoppested nær Slottet. De nærmeste stoppene er Nasjonaltheatret (T-bane) og Solli plass (buss og trikk).

KunstStallen har atkomstrampe for funksjonshemmede.

Dronnet Sonja DáiddaStállja. Govva: Nina Ilefeldt, Gonagaslaš hoavva
Fáktadieđut

Atkomst Slottskapellet

Slottskapellet ligger i Slottets nordre fløy og har egen inngang fra nordsiden av Slottet (siden som vender mot Gardevaktstuen og Wergelandsveien).

Det er ikke anledning til å parkere ved Slottet. Vi anbefaler offentlig transport - bane, buss eller trikk. Mange linjer har stoppested nær Slottet. De nærmeste stoppene er Nasjonaltheatret, Solli plass (buss og trikk) og Welhavensgate (trikk).

Slottskapellet har atkomstrampe for funksjonshemmede.

Šloahttakapealla (Govven: Øivind Möller Bakken, Gonagaslaš hoavva.
Fáktadieđut

Gavekort

Hva med å gi bort en opplevelse?

Det er mulig å kjøpe gavekort via Ticketmaster dersom du ønsker å gi bort en omvisning i sommersesongen på Slottet eller Oscarshall, eller et besøk til Dronning Sonja KunstStall. Du bestemmer selv beløpet i kortet og det finnes både fysiske og digitale utgaver.

Guoskevaš leaŋkkat