Njuike váldosisdollui

Kommende arrangementer og kulturtilbud

De kongelige samlinger står for omvisninger på Slottet og Oscarshall og utstillinger i Dronning Sonja KunstStall. I tillegg arrangeres spesialomvisninger, foredrag, konserter og andre tilstelninger i Slottskapellet og Slottsparken, ved Oscarshall og i KunstStallen.

Dette er annonsert for tiden framover - oversikten oppdateres løpende:

  • Fra 16. februar 2024: Ny utstilling: Kongelige fotografer
  • 7. mars 2024: Hvem var Magnus Lagabøte?
  • 14. mars 2024: Hvem var Ingeborg Eriksdatter?

 

Utstilling: Kongelige fotografer

Fra 16. februar 2024

I 2024 kan du oppleve utstillingen Kongelige fotografer – øyeblikksbilder fra 1890 til 1990 i Dronning Sonja KunstStall. Kongefamilien er Norges mest fotograferte familie. Men hvilke bilder tar de selv, og hvilken rolle spiller disse fotografiene? ​ 

Utstillingen viser Kongefamiliens egne fotografier fra Dronning Maud og Kong Haakon og helt opp til dagens Kongepar.​ De mange bildene i utstillingen viser endringer i landet vårt over tid, og hvordan små og store øyeblikk og nærhet til hendelser og personer blir bevart gjennom fotografier.​

Daværende Kronprins Harald og Prins Haakon i Jeppedalen i 1977. Foto: Dronning Sonja

Utstillingen vil, i tillegg til Kongefamiliens egne bilder, også inkludere gjenstander knyttet til fotografiene.​ Ved å vise kameraer og utviklingen av fotomateriale vil utstillingen også ha en fotohistorisk dimensjon. ​ 

Billetter er tilgjengelig via Ticketmaster

 

Foredrag: Hvem var Magnus Lagabøte?

7. mars 2024, Dronning Sonja KunstStall

I 1274 trådte Magnus Lagabøtes landslov i kraft og Norge fikk for første gang en felles lovbok. Men hvem var Magnus Lagabøte?
 
Rettshistoriker Jørn Øyrehagen Sunde forteller om livet til Kong Magnus VI Lagabøte og hans arbeid med landsloven. Øyrehagen Sunde er professor ved Det juridiske fakultet i Oslo, fagleder ved Nasjonalbiblioteket og forfatteren bak "Kongen, lova og landet" (2023).
 
Foto: Utsnitt fra Codex hardenbergianus, Det kongelige biblioteket, Danmark.
 
Hvor: Dronning Sonja KunstStall
Når: 7. mars klokken 17.30
Billett: 150,- (via Ticketmaster)
 
Foredraget er en del av Landslovjubileet 2024.

Billetter er tilgjengelig via Ticketmaster

 

Foredrag: Hvem var Ingeborg Eriksdatter?

14. mars 2024, Dronning Sonja KunstStall

Den 14. mars kan du få et innblikk i livet til den danske kongsdatteren som senere ble norsk dronning. Hun giftet seg med Magnus Lagabøte og ble den første dronningen som ble kronet i Norge. I syv år etter kongens død styrte hun Norge sammen med riksrådet på vegne av sønnen Eirik.

Historiker Henriette Mikkelsen Hoel vil fortelle oss om Dronningens historie, fra Danmark til Norge. Hoel er lektor ved Karriere Innlandet Hamar og har skrevet artikler, bidratt i bøker og holdt flere foredrag om Norges dronninger. 

Hvor: Dronning Sonja KunstStall
Når: 14. mars klokken 17.30
Billett: 150,- (via Ticketmaster)
 
Foredraget er en del av Landslovjubileet 2024.

 

Billetter er tilgjengelig via Ticketmaster

 

02.02.2023

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas
Fáktadieđut

Atkomst KunstStallen

Dronning Sonja KunstStall ligger i utkanten av Slottsparken med inngang fra Parkveien. Adressen er Parkveien 50. 

Det er ikke anledning til å parkere ved KunstStallen, og vi anbefaler offentlig transport - bane, buss eller trikk. Mange linjer har stoppested nær Slottet. De nærmeste stoppene er Nasjonaltheatret (T-bane) og Solli plass (buss og trikk).

KunstStallen har atkomstrampe for funksjonshemmede.

Dronnet Sonja DáiddaStállja. Govva: Nina Ilefeldt, Gonagaslaš hoavva
Fáktadieđut

Atkomst Slottskapellet

Slottskapellet ligger i Slottets nordre fløy og har egen inngang fra nordsiden av Slottet (siden som vender mot Gardevaktstuen og Wergelandsveien).

Det er ikke anledning til å parkere ved Slottet. Vi anbefaler offentlig transport - bane, buss eller trikk. Mange linjer har stoppested nær Slottet. De nærmeste stoppene er Nasjonaltheatret, Solli plass (buss og trikk) og Welhavensgate (trikk).

Slottskapellet har atkomstrampe for funksjonshemmede.

Šloahttakapealla (Govven: Øivind Möller Bakken, Gonagaslaš hoavva.
Fáktadieđut

Gavekort

Hva med å gi bort en opplevelse?

Det er mulig å kjøpe gavekort via Ticketmaster dersom du ønsker å gi bort en omvisning i sommersesongen på Slottet eller Oscarshall, eller et besøk til Dronning Sonja KunstStall. Du bestemmer selv beløpet i kortet og det finnes både fysiske og digitale utgaver.

Guoskevaš leaŋkkat