Njuike váldosisdollui

Arrangementer og kulturtilbud

De kongelige samlinger står for omvisninger på Slottet og Oscarshall og utstillinger i Dronning Sonja KunstStall. I tillegg arrangeres spesialomvisninger, foredrag, konserter og andre tilstelninger i Slottskapellet og Slottsparken, ved Oscarshall og i KunstStallen.

Dette er annonsert for tiden framover - oversikten oppdateres løpende:

  • Til 14. januar 2024: Slottets håndverk - utstilling i Dronning Sonja KunstStall
  • 3. juni til 27. august: Publikumssesong på lystslottet Oscarshall
  • 4. juni: Parkvanding og verksted
  • 24. juni til 17. august: Publikumssesong på Det kongelige slott

Utstilling: Slottets håndverk

Til 14. januar 2024.

Nå kan du se noe av Norges vakreste håndverk på utstilling i Dronning Sonja KunstStall. Her får publikum innblikk i stolte håndverkstradisjoner gjennom et utvalg gjenstander fra De kongelige samlinger og noen helt spesielle innlån.

Dronningens kroningskappe, sist båret av Dronning Maud i 1906. Foto: Øivind Möller Bakken, Det kongelige hoff

Mennesker har til alle tider arbeidet med hendene og med ulike materialer for å lage gjenstander til bruk og glede. Utstillingen fremhever utvalgte håndverksfag og forteller hvordan Slottets gjenstander ble laget og fremdeles blir brukt og tatt vare på den dag i dag.

Billetter er tilgjengelig via Ticketmaster

Parkvandring og verksted

Bli med å marker Verdens miljødag i Slottsparken!

Søndag 4. juni fra klokken 13.00 til 15.00 vil en av våre dyktige gartnere ta deg med på en spennende omvisning. Den blir full av lærerik informasjon om plante- og dyreliv i parken, med spesiell vekt på hvordan de jobber for å gjøre den til et godt sted for insekter å bo. Turen avsluttes med et aldri så lite verksted der du kan bygge ditt eget insekthotell å ha med hjem til glede blant lokale edderkopper og bier.  

Dere vil snekre deres eget insekthotell og innrede med kongler, pinner og bark. Ta gjerne med litt fra egen hage eller noe du finner på din vei som du tenker vil se fint ut i hotellet ditt. 

Dette er en aktivitet som passer godt for alle aldre, men er det små barn så er det fint å ha en voksen til å hjelpe med å spikre sammen. Kom som du er, eller ta med venner eller familie og bli med å feire verdens miljødag med å lage et hjem for de aller minste i samfunnet vårt! 

Søndag 4. juni blir det parkvandring og verksted.

Oppmøte i Dronning Sonja KunstStall, Parkveien 50, klokken 13.00.

Billetter (inkludert inngang i utstillingen):

  • Voksne: 125,-
  • Barn (til og med 17): gratis mot billett

Billetter er tilgjengelige via Ticketmaster

Oscarshall

3. juni –27. august 2023

Lystslottet Oscarshall på Bygdøy har vært stengt for publikum på grunn av omfattende gravearbeider i parken. Sommeren 2023 vil anlegget åpnes på ny, og arbeidet med å sette i stand det romantiske hageanlegget med kurvede stier og tilhørende beplantning vil danne rammen for et besøk.

Da lystslottet ble bygget og utsmykket på 1800-tallet var det et av Norges fremste eksempler på datidens samtidskunst og kunsthåndverk. Sommeren 2023 løftes denne tradisjonen frem på ny. Publikum vil få mulighet til å oppleve de historiske interiørene gjennom omvisninger og en utstilling som vil være åpen gjennom hele sommersesongen. I tillegg kan parken og arkitekturen nytes for alle som bruker Oscarshall som turmål.

Billetter er tilgjengelig via Ticketmaster

Åpent slott

24. juni til 17. august 2023

Hver sommer åpnes Slottet for publikum. Da får alle besøkende mulighet til å bli bedre kjent med bygningens unike historie og oppleve hvordan det er å være i Slottets mange historiske rom og saler. Billettsalget starter hvert år i begynnelsen av mars.

Den hvite salong sto ferdig restaurert til 2022 og er blant Slottets vakreste rom. Foto: Øivind Möller Bakken, Det kongelige hoff

Denne sommeren blir det satt ekstra søkelys på våre stolte håndverkstradisjoner ved at en praktgjenstand i hvert offisielle rom blir løftet frem. Slik tilbys publikum sommeren 2023 ny innsikt i hvordan utvalgte gjenstander og håndverk er med på å skape viktige rammer for representasjon i Norge.

Billetter er tilgjengelig via Ticketmaster

16.05.2023

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas
Fáktadieđut

Atkomst KunstStallen

Dronning Sonja KunstStall ligger i utkanten av Slottsparken med inngang fra Parkveien. Adressen er Parkveien 50. 

Det er ikke anledning til å parkere ved KunstStallen, og vi anbefaler offentlig transport - bane, buss eller trikk. Mange linjer har stoppested nær Slottet. De nærmeste stoppene er Nasjonaltheatret (T-bane) og Solli plass (buss og trikk).

KunstStallen har atkomstrampe for funksjonshemmede.

Dronnet Sonja DáiddaStállja. Govva: Nina Ilefeldt, Gonagaslaš hoavva
Fáktadieđut

Atkomst Slottskapellet

Slottskapellet ligger i Slottets nordre fløy og har egen inngang fra nordsiden av Slottet (siden som vender mot Gardevaktstuen og Wergelandsveien).

Det er ikke anledning til å parkere ved Slottet. Vi anbefaler offentlig transport - bane, buss eller trikk. Mange linjer har stoppested nær Slottet. De nærmeste stoppene er Nasjonaltheatret, Solli plass (buss og trikk) og Welhavensgate (trikk).

Slottskapellet har atkomstrampe for funksjonshemmede.

Šloahttakapealla (Govven: Øivind Möller Bakken, Gonagaslaš hoavva.
Fáktadieđut

Gavekort

Hva med å gi bort en opplevelse?

Det er mulig å kjøpe gavekort via Ticketmaster dersom du ønsker å gi bort en omvisning i sommersesongen på Slottet eller Oscarshall, eller et besøk til Dronning Sonja KunstStall. Du bestemmer selv beløpet i kortet og det finnes både fysiske og digitale utgaver.

Guoskevaš leaŋkkat